Judokamp 2019

Terugblik: Ichikan Superhelden jeugdkamp!

Oostvoorne - Maandag 29 april stapten 25 judoka’s van Ichikan het Samuel Naardenhuis te Oostvoorne binnen om daar tot en met woensdag op kamp te gaan. Het kamp stond in thema van superhelden. Om stipt 10 uur verschenen de eerste superhelden in pak op het kampterrein. De kampleiding had al plannen gemaakt over de slaapzalenverdeling. Daar kwam uiteraard niets van terecht. Alle superhelden waren sterk genoeg om hun eigen kamer af te dwingen. Het superheldenspel dat later die middag gehouden werd, bleek geen moment saai te zijn. Onder leiding van superheld Tygo finishte zijn team als eerste over de streep. Het eten was goed geregeld en de superhelden konden de eerste avond hun superheldenreserves opladen met duizenden koolhydraten. De borden macaroni waren niet aan te slepen. Na het eten werd de competitiedrang al duidelijk. Het was tijd voor levend stratego! Om zich daarop voor te breiden voerden de superhelden een veelzijdige warming up uit. Lummelen, lezen, voetbal of doelloos achter elkaar aan rennen zorgden ervoor dat de spieren goed warm draaiden. De superhelden werden daarna opgedeeld in twee groepen. Team rood won vrijwel elke strijd en team blauw maakte geen schijn van kans. De fair play werd intact gehouden door de leiding. Het fanatisme zorgde haast voor kleerscheuren. Daarna was het tijd voor de superhelden om hun krachten weer op te bouwen en te gaan slapen. Sommige superhelden gaven zich niet gewonnen en wisten de kampleiding tot 03:00 uur ‘s nachts bezig te houden. Deze superhelden werden de volgende ochtend dan ook door diezelfde leiding  'getrakteerd' om 07:00 uur in de ochtend, op een extra warming up, speciaal voor hen.

De volgende ochtend konden onze superhelden hun spieren weer soepel en warm draaien tijdens het superhelden ochtend gymnastiek! Het ontbijt werd traditioneel op de mat verorberd. De superhelden sloegen hun slag met de pakken hagelslag, waarna de kampleiding deze weer tussen de matten uit konden pulken. Daarna was het weer tijd voor de tweede judotraining. De judoka’s leerden hun superkrachten te gebruiken en breidde hun judotechnieken uit. ’s Middags laaide de competitie weer op tijdens de zeskamp. De superhelden streden op verschillende onderdelen om de beste te zijn! Sommige superhelden leken wel te vliegen over de stormbaan, andere bleken (soms ongewild) meerder salto’s achter elkaar te kunnen maken tijdens het bubbel-voetbal.

’S Avonds keek de groep met de slaapzak op de judomat gezamenlijk naar de film ‘the incredibles 2’. De tweede avond bleken meerdere helden het een slimmer plan te vinden om daarna maar op tijd naar bed te gaan…

Op woensdag (1 mei) maakten de superhelden zich klaar voor de zwaarste opdracht tot dat moment: schoonmaken en opruimen. Collectief werden alle slaapkamers schoongemaakt en het kampterrein opgeruimd. Na het ontbijt werden de superhelden moe en voldaan opgehaald door de ouders.

De kampleiding kijkt terug op een ontzettend geslaagd kamp en bedankt dan ook iedereen die daaraan heeft meegeholpen! Een activiteit van deze omvang kan niet zonder hulp. Daarom wil het bestuur van judovereniging Ichikan alle vrijwilligers die geholpen hebben voor of tijdens het kamp enorm bedanken! Daarnaast is het zeker op zijn plaats om de sponsoren te bedanken de kinderen bedanken jullie van harte dat jullie dit kamp mogelijk gemaakt hebben:  Delta Port Donatiefonds, Alexanderhoeve kaas & noten Hellevoetsluis, Plus Slingerland, VP-verhuur, Montagebedrijf van den Genugten en Fred Langendoen.

 

P1140506 l

 

Judokamp 2019

Judokamp 2019 werd mede mogelijk gemaakt door:

Logo deltaport donatiefonds.jpg

Logo Alexanderhoeve KN 2014

Schermopname (7).png

index.png

dddsdf.png