Jubileum

Geslaagd jubileumfeest 50 jaar Ichikan
Op zaterdag 6 oktober 2012 vierde judovereniging Ichikan haar 50-jarig jubileum. Samen met meer dan 100 genodigden maakten we er een gezellige avond van. Leden, oud-leden en vrienden van Ichikan namen de gelegenheid waar om elkaar de hand te schudden en het glas te heffen op Ichikan.
Want 50 jaar voor het bestaan van een vereniging is lang. Maar voor een judovereniging is dat het zeker. Toen de club in 1962 startte was judo nog een hele onbekende sport. Maar door de inzet van vele mensen door de jaren heen is de judosport en Ichikan gegroeid.
En ga maar eens na hoeveel Ichikan heeft betekent voor de judosport in deze regio. Als we aannemen dat we jaarlijks gemiddeld zo'n 200 leden hebben, betekent dat dat we de afgelopen 50 jaar meer dan 10.000 mensen hebben laten kennismaken met de judosport. Sommigen zullen het slechts voor jaar hebben gedaan. Anderen zijn het hun leven lang blijven doen.

Tijdens de avond werden ook een groot aantal mensen in het zonnetje gezet. Om te beginnen was dat Maarten Heijndijk. Hij werkte de afgelopen jaren aan een boek over de geschiedenis van Ichikan. Het eerste exemplaar werd aan hem uitgereikt. Aansluitend werden de oprichters van Ichikan in het zonnetje gezet: Wim Knoester, Johan Huber, mevrouw Blaak (vrouw van wijlen Willem Blaak).
Vervolgens bracht Dick Muizer een korte terugblik en een blik vooruit naar de toekomst. Hij benoemde daarbij de verdiensten van de ereleden: Dick de Hoog ,Rik Bakker en Peter van Ingen. Ook de speciale gasten uit Engeland Brian en Clare Cox werden welkom geheten.
De leden van verdiensten kregen ook bloemen. Te weten: Bert de Raadt, Wim van Monfoort en Miek Dirksen. Tenslotte werden de trainers uit het recente verleden ook naar voren gehaald: Anne ten Hoeve, Aad Hofman, Bart van Leeuwen, Robert de Joode, Geri van Buuren, Jan van Buuren Piet Drenth en J.W v Rongen.
En daarmee sloten we het officiële gedeelte af. Om 10 uur begon zanger Jack zijn optreden. Hij zong de sterren van de hemel dus gingen de voetjes van de vloer. Daarna was er nog een prachtige buikdansact van Lisanne Visser.
Uiteindelijk ging iedereen tevreden en bijgepraat weer naar huis. Een geslaagde avond ter viering van 50 jaar Ichikan.
Op naar de volgende 50 jaar!

Koninklijke onderscheiding 

Afgelopen 30-4-2013 zijn oud judoleraar Maarten Heijndijk en Dick Muizer geridderd voor al hun goede diensten in de judo. Dit was een totale verrassing voor hun allebei.
Maarten als oprichter van de club en daar vanuit zijn er heel wat nieuwe judoclubs ontstaan die nu nog draaien.
Dick heeft niet alleen in de judo zijn sporen neer gezet ,maar heeft bij zijn werk vroeger voor de jeugd en de minder bedeelde ouderen ook heel wat betekend.
Er zijn nog heel wat mensen in Rotterdam die na praten over de leuke activiteiten die werden georganiseerd voor hun waar nu allemaal niets meer van over is omdat de gemeentes geen geld meer hebben.
Ridders gefeliciteerd met jullie lintje. Het is wel leuk dat we nu 4 ridders binnen Ichikan hebben. Maarten Heijndijk(oprichter) Willem Blaak +(judoleraar) Dick Muizer Judoleraar en Dick de Hoog (erelid en judoleraar). Iets om trots op te zijn.

 

 

Ichikan op Facebook

Facebook